Loet Delen

Ik ben Loet Delen (1967), kunstzinnig therapeut.
Na mijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten, richting lerarenopleiding beeldend vormen, heb ik ervoor gekozen de opleiding kunstzinnige therapie te gaan volgen (Academie de Wervel in Zeist en Hogeschool Leiden).

Ik heb gewerkt in het speciaal onderwijs, met gehandicapte kinderen en met kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Tevens begeleidde ik mensen in rouwverwerkingsprocessen,
met name ouders die een kind verloren. Momenteel heb ik een eigen praktijk en werk ik al enige jaren in de volwassenenpsychiatrie.

In mijn werk als therapeut ga ik uit van de eigen kracht van het individu en heb als doel dat mensen hun eigen gezondheid weer ter hand kunnen nemen na een tijdelijke ondersteuning. Kunstzinnig werken binnen de therapie helpt de eigen gezondmakende kracht weer aan te spreken, zodat het zelf van de mens weer spreken kan.