Therapie bij kanker

Vanzelfsprekend Kunstzinnige Therapie biedt hulp aan mensen met kanker en hun naasten. Als iemand kanker heeft, of heeft gehad, is iemand vaak psychisch en fysiek uit balans. Ook kan het voor mensen in de naaste omgeving, zoals een partner of een kind, moeilijk zijn de draad weer op te pakken na een ziekteperiode, of om een verlies te verwerken. Kunstzinnige Therapie kan een bijdrage leveren de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Thema’s in de behandeling kunnen zijn:
Acceptatie, ontspanning, erkenning en ontlading van emoties, op zoek gaan naar het gezonde deel in jezelf, zingeving, rouwverwerking.

Met behulp van duidelijke opdrachten kun je de genezende werking van kleuren en vormen ervaren. Het werken met beeldend materiaal zorgt ervoor de aandacht te richten en meer te leven in het hier en nu.

De therapie wordt gegeven in het Helen Dowling Instituut. Het Helen Dowling Instituut biedt elk jaar psychosociale begeleiding aan honderden mensen met kanker en hun naasten. Het adres van het HDI is Professor Bronkhorstlaan 20 in Bilthoven. ( zie www.hdi.nl)